Buster satutti maanantai-iltana jalkansa koirapuistossa. Se juoksi tasaisella maalla tuhatta sataa, yhtäkkiä pysähtyi ja tuli luokseni roikottaen toista etutassuaan ilmassa. Luulin ensin tassun olevan vain jäässä, joten pidin sitä hanskojen välissä vähän aikaa. Ei auttanut. Aloin tutkia jalkaa vähän ylempää ja huomasin, että jostain tulee verta. Eihän siellä pimeässä puistossa sen enempää nähnyt ja Busterkin oli tässä vaiheessa jo aika lailla unohtanut, että oli pipi tullutkaan ja jatkoi leikkejään, joten katsoin tassua tarkemmin vasta kotona.

Valossa tassuasiaa tutkittuani, totesin, että nyt on parasta soittaa eläinlääkärille. Vasemman tassun yläanturasta (tai mikä liene viralliselta nimeltään onkaan se pieni antura vähän ylempänä, joka ei siis osu maahan) oli repeytynyt aika paksulti ja laajalta alueelta ihoa irti. Soitin Hertan päivystykseen ja käskivät tulla käymään. Eläinlääkäri puudutti anturan ja leikkasi irtoriekaleet pois, putsasi haavan ja laittoi jalan pakettiin. Nyt antura näyttää siltä kuin siitä oli juustohöylällä vetäisty viipale irti Yllättynyt!

Tästä syystä Busterilla jäi tiistaiaamun hakuilut väliin, mutta koska olin jo ilmottaunut treeneihin, päätin ottaa Wilman mukaan raunioille Nauru. Neiti hakukoira oli siis elämänsä ensimmäistä kertaa raunioilla, elämänsä ensimmäisissä hakutreeneissä. Otettiin ensin makkararinkiä ja Wilma juoksi ihan hoomoilasena ihmiseltä toiselle, katsoi minuun välillä epäuskoisen näköisenä: "Nää tädit antaa mulle nakkeja!! Nää tädit antaa mulle nakkeja!!Yllättynyt". Otettiin sitten muutama näkölähtökin, eihän meitin rinsessalla ollut hajuakaan mitä olisi pitänyt tehdä, lähti innoissaan ihmisen perään, mutta tuntui unohtavan puolessa välissä matkaa, että mihin sitä oltiinkaan menossa Hymy. Kaikilla oli kuitenkin hauskaa ja Wilma The Hakukoira nautti sydämensä kyllyydestä kaikesta saamastaan huomiosta.

Joku naureskeli treeneissä, että jos Wimmistä tulisikin hirmuisen etevä hakukoira ja menisin sen kanssa kokeeseen niin voisi olla hauskan kuulosta kun ohjaaja kehottaa koiraa etsimään sanomalla: "Mihin sun NAKKI meni?!"

No joo, Wilmasta ei nyt ehkä kuitenkaan hakukoiraa tule, mutta hauskaa kyllä oli, täytyy ehdottomasti ottaa joskus uudestaan Hymy