Tänään oli vuoden ensimmäiset hakutreenit. En ole joululomalla harjoitellut Busterin kanssa juurikaan, joten olin varma, että ensimmäinen kerta menee haahuiluksi, mutta toisin kävi. Otimme ensin näkölähdön, Buster meni maalimiehelle, tuli takaisin ilman taputusta ja lähti jopa näytölle hirmu vauhtia. Toinen maalimies meni piiloon sillä välin, kun olimme ensimmäisellä näytöllä. Lähetin sen tieltä suoraan maalimiestä kohti, mutta Buster lähtikin vähän kiertotietä. Kun se sitten pääsi maalimiehelle, se oli niin riemuissaan, että päätin taputtaa vahvistukseksi (että se tulisi luokseni) ennen kuin se ehtii nuolemaan maalimiehen naamaa. Kolmas menikin sitten taas ilman taputusta. Eli kaikenkaikkiaan oikein mallikas suoritus.

Ennen hakutreeniä otimme kaikki koirat ulos ja haahuilimme tiellä niiden kanssa. Aina kun koira otti kontaktia, palkattiin. Kontaktiharjoituksen jälkeen kouluttaja kävi tervehtimässä ohjaajat ja koira yritettiin pitää samalla kontaktissa. Sitten kouluttaja tervehti koiran, jonka piti pysyä rauhallisena mielellään neljä jalkaa maassa, kuten toko-kisoissa.

Ilma oli mukava, muutama aste pakkasta, vähän lunta ja pieni tuulenvire. Palkkana tänään mätitahnaa, jota vedettiinkin silmät kierossa :)